Мисля, че има страх. Мисля си, че нещата са по-сериозни и организирани. Георги Семерджиев не е сам, има гръб. Има хора, с които работи. Това каза пред NOVA Диана Стефанович, майка на Хариет Стефанович - едно от убитите от Георги Семерджиев момичета в катастрофата през юли м.г. на столичния бул. "Черни връх". Делото започна по същество на 19 декември в Софийския градски съд. Тогава Диана изслуша подробности как точно е загинала нейната дъщеря.

Според главния редактор на "168 часа" Слави Ангелов таксиметровият шофьор, ударен от Семерджиев, преди да убие момичетата, е бил компенсиран. Затова не е предявил претенции. Ангелов намекна, че това може да е станало от страна на близки на бившия футболист. Той напомни, че Семерджиев многократно е бил спиран от полицаи, но това не е било докладвано в прокуратурата. И обясни, че месец преди катастрофата той е хванат да кара без книжка и дрогиран месец преди да убие момичета, но успява да избяга.

Според него годините, в които не е санкциониран, са една от причините да се стигне до смъртта на момичета. "Аз си мислех, че след катастрофата, при която загина Милен Цветков, това е краят", добави Ангелов.

И каза, че е много интересно как се е появил военният прокурор Адалберт Кръстев. Често криминални организации, като тази, снабдявала Семерджиев с дрога, имали хора и в МВР, и в прокуратурата. Затова Ангелов заключи, че Кръстев може да не е бил на мястото случайно.

Радвах се, че има момиченце в групата, каза Стефанович за Симона Радева. Виждала я да патрулира преди катастрофата. Била много изненадана, когато разбрала, че Радева е прикривала Семерджиев. Жената обясни, че засекла майката на Симона в градския транспорт. Познала я по клипчета, които гледала в интернет. "Мисля, че ме позна, защото когато ме видя, се разплака", каза Стефанович.

И обясни, че поне веднъж седмично ходи на мястото на катастрофата. "След като чух какво каза този прокурор в съда, мисля, че Хариет е колкото в гробищата на Малашевци, толкова е и на бул. "Черни връх", посочи Диана. Тя имаше предвид показанията на Адалберт Кръстев, който разказа на колко парчета се е разпръснало тялото на нейната дъщеря.

А Ангелов разказа как след като е бил блъснат през 1996 г. на бул. "Цариградско шосе" шофьорката е получила условна присъда. Той обаче забелязал, че тя често се движи между България и Турция. Затова поискал да и се отнеме международния паспорт, докато не се разплати с него.

"Специално в този случай ще има възмездие и тежка присъда. Но това можеше да не се случи", каза Ангелов. И обясни, че "когато няма държава, вакуумът се запълва". Напомни и за Димитър Любенов, който пиян и дрогиран уби французин в катастрофа.

"Реших, че в момента парламента няма да ни обърне внимание", каза пък Диана Стефанович по повод причината да не отиде на протеста на хората, които са загубили близките си в катастрофи. Те искат по-високи наказания.