Към днешна дата има постъпили общо 62 сигнала за нарушаване на изборния процес, образувани са 26 досъдебни производства. Според данните от Географската информационна система "Изборни процеси“ най-много са сигналите на територията на областите Бургас и Варна“, съобщи обобщена информация министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, съобщиха от 

В резултат на специализираната полицейска операция срещу купения вот и конвенционалната престъпност, проведена днес във Варненска област, са образувани 45 досъдебни производства, като 12 от тях са по чл. 167 от НК – за престъпления против политическите права. Извършени са процесуално-следствени действия на 14 адреса, иззети са множество списъци, дебитни карти, мобилни апарати, финансови средства, както и количества наркотици.

В рамките на акцията са установени двама души, обявени за издирване, за единия от които има издадена Европейска заповед за арест – каза накратко вътрешният министър резултатите от полицейските действия, реализирани на база получени оперативни сигнали.

Министър Стоянов потвърди, че служители на СДВР са задържали издирван мъж, изтърпявал присъда "лишаване от свобода“ в Централния софийски затвор, но не се върнал от отпуск. В резултат на бързи оперативни действия, предприети по постъпили тази нощ сигнали, полицаи са локализирали и арестували беглеца.