МВР инициира работни съвещания с директорите на ОДМВР и началниците на полицейски управления по апелативни райони.Основна тема ще бъде организацията за провеждането на изборите за народни представители в 48-о Народно събрание и противодействие на престъпления срещу избирателните права на гражданите, съобщиха от пресцентъра на Минестерство на вътрешните работи. 

Със заповед на министър Иван Демерджиев е изготвен график за работните съвещания. Основната цел е обсъждането на въпроси, свързани със създаването на организация за провеждането на изборите за народни представители в 48-о Народно събрание и противодействие на престъпления срещу избирателните права на гражданите. Други акценти ще бъдат резултатите от превенцията и противодействието на конвенционалната престъпност, състоянието на пътнотранспортния травматизъм, дейността по разследване на престъпления - предизвикателства и констатирани слабости на етапа на досъдебните производства.

Заместник главният секретар главен комисар Станимир Станев и директорът на ГД "Национална полиция“ главен комисар Атанас Илков ще проведат поредицата от работни срещи по апелативни райони с директорите на СДВР и ОДМВР в страната /на 7 и 8 септември – в Бургас, Варна, Велико Търново и Пловдив, на 9 септември – в София/. Ще участват началниците на прилежащите им районни управления, на отделите на криминална, икономическа и охранителна полиция, пътна полиция и разследване към ОДМВР. Поканени за участие са и представители на съответните апелативни прокуратури.