Проведохме комплекс от действия, които доведоха до усъществяване маршрута на обвиняемия. Той е на 35 години и води скитнически начин на живот. Това заяви директорът на ГД "Национална полиция" Атанас Илков по време на брифинг относно залавянето на "Червения пират" , предаде репортер на "Фокус".

Снощи около 20:30 часа "Червеният пират" е бил задържан. Припомняме, че той е отправял онлайн заплахи към магистрати, бизнесмени и общественици. Открити са и доказателства, посочват от МВР. "Нямаме съмнения, че той стои от зад заплахите". Има два мобилни телефона, които са част от доказателствата на обвинението. 

От МВР са категорични, че няма усложнена престъпна схема, нито политически нюанс. Обвиняемият е направил пълни самопризнания, но властите нямат обяснения защо е отправял заплахите. Органите на реда уточниха, че обвиняемият има психично заболяване.

Припомняме, че преди няколко дни съдия Владислава Цариградската заяви, че версията за "Червения пират" е "неубедителна". "Приписването на престъпления от голям обществен интерес на хора с психични разстройства е стар похват в съветските и постъветски държави", заяви съдия Цариградска.