Министерството на труда и социалната политика ще връчи за втора поредна година награди за корпоративна социална отговорност. Церемонията ще се състои състои в сряда, 22 декември 2022 г., от 12:00 часа в зала "Моцарт“ на Гранд хотел "Милениум“ в София. Наградите ще бъдат връчени от политическото ръководство на МТСП и представители на работодателските организации и университетските среди, съобщиха от пресцентъра на Министерството.

С призовете за "Социално отговорен стратегически мениджмънт“ министерството ще отличи най-добрите практики в категориите "Човешки ресурси“, "Общество“ и "Околна среда“. Предвидени са и четири специални награди, извън самото класиране, за специфични практики или цялостна фирмена политика. Номинирани за отличието са компании от частния и публичния сектор, структури от публичната администрация и научните среди.

Събитието ще бъде последвано от церемония по връчването на Годишната национална награда за социална иновация в подкрепа на социалната икономика. Участници в този конкурс са социални предприятия, кооперации, образователни и научни институции и организации. Те ще бъдат отличени за достижения в социалните иновации, свързани със заетостта, социалното включване и предоставянето на социални продукти и услуги.