Доброто управление на кметовете помага да не се усети колко е зле държавата. Има цели министерства, които от година и половина не работят изобщо. Нямат правни и международни отдели", посочи той. И допълни, че е добре да има хора като "Възраждане", за да получи гласност и една различна позиция.

Това каза депутатът от ГЕРБ - СДС Любен Дилов - син, като смята също, че първите две политически сили носят отговорност за кашата, в която се намираме през последните 2 години.

"Сблъсъкът помежду им доведе до тази странна ситуация, която става все по-лоша", добави той.

"Няма драстични различия по програмите на ПП и ГЕРБ - законодателната и управленската. Почти всичко е еднакво, може би изречено с различни думи. В момента се обсъжда управленска програма между ГЕРБ и ПП, дори получихме преди малко поредната чернова на техните виждания в една таблица", коментира още депутатът.

"Преговорите между ГЕРБ и ПП вървят много добре. От една ситуация има поне три изхода - два очевидни и един интелигентен. Ситуацията, в която се намираме, има повече от два очевидни изхода - предсрочни избори, кабинет на малцинство, с трети мандат... но интелигентният сочи ГЕРБ-СДС и ПП да направят общо управление, не казвам коалиция", смята  Дилов.

Депутатът е на мнението, че има все повече размяна на мнения между ГЕРБ и ПП, съобщиха още от NOVA.

"В Министерство на културата няма разминавания. Дори що се отнася до лицата няма такова. Коалиция на ГЕРБ с ПП ще ги прати в криза на идентичността. Трябва да се направи кабинет без ярки политически фигури и с авторитетни хора, които могат да се справят в тази ситуация. Вероятно на нови предсрочни избори ГЕРБ отново ще е първа политическа сила, какво ще промени това? Кабинет на малцинството е обречен да бъде конфронтационен. Тогава е лесно и сладко да бъдеш опозиция", отбеляза още Любен Дилов.