"Обръщаме се към ГЕРБ, защото трябва да се направи необходимото, за да се запази Пловдивският панаир". С този призив се обявиха от ПП-ДБ на брифинг пред журналисти в кулоарите на НС след края на редовното пленарно заседание, предаде репортер на "Фокус".

"Това е последният ни апел, молба, настояване към партия ГЕРБ и нейните кметове във Варна и Пловдив, общинските съвети – направете необхдимото, за да запазим Пловдивския панаир такъв, какъвто трябва да бъде. С днешните развития се отваря поредната и последна възможност ГЕРБ да покаже, че иска да се разграничи от олигарсите в нашата страна, посочи Даниел Лорер

"Вчера общинският съветник от Пловдив заяви, че е постъпило постановление за запор на Пловдивския панаир. Апелирам Иван Портних да вземе решението да върне акциите на Пловдивския панаир", каза депутатът Стела Николова. 

По думите на народния представител Манол Пейков три години Портних не е дал тези акции. "Нека тази сделка да се освети. В момента е важно варненският общински съвет да вземе решението да ги върне обратно", посочи той.