Бих обобщил дейността на 48-ия парламент със следната фраза: "може, когато иска". Определено смятаме, че успяхме да накараме този парламент да вземе някои наистина добри решения за хората. Започваме обединение между ПП и ДБ, но няма да спрем дотам. Това коментира пред БНТ Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".

Като примери той посочи увеличението на лекарските заплати, минималната работна заплата и решението учебниците да станат безплатни за всички ученици. На въпрос защо не са успели да излъчат редовен кабинет, Лорер коментира, че в НС не е имало стабилно мнозинство и че първата политическа сила ГЕРБ не е успяла да се справи с тази задача.

"Хората искат решения на техните проблеми. Именно затова правим обединението между ПП и ДБ, защото вярваме, че това е правилният път да бъдем първа политическа сила и да наложим решението на тези проблеми като приоритет на следващия парламент. На следващите избори ще започнем обединение между ПП и ДБ, но няма да спрем дотам, защото поотделно нищо няма да стане, вече го пробвахме в 48-ия парламент, коментира Даниел Лорер.

На въпрос възможно ли е БСП да бъдат сред тези формации, Лорер посочи, че двете партии са взели много добри решения по време на кабинета "Петков", но в 48-ия парламент социалистите са се присъединили към "хартиената коалиция".

"Не затваряме вратата за никого, който е склонен да разговаря с нас по важни теми - както оръжието за Украйна, така и по темата как гласуваме, защото хартиената бюлетина е доказан начин за много нередности в изборния процес".

Не е имало покани към ръководството на СДС за присъединяване към коалицията ПП-ДБ, заяви Даниел Лорер.

Коментира, че водят добър диалог с изключения от БСП Явор Божанков.