В единият документ пише едно, в другият - друго. В програмата не е написано, че Мария Габриел ще получи два поста - на премиер и на външен министър. Трудно е да се водят преговори по телевизията. Мисля че ротацията ще се случи въпреки всички телевизионни драми, няма място за притеснение. Това заяви пред bTV депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер относно спора кой трябва да бъде външен министър. 

"Да оставим Мария Габриел и Николай Денков да се разберат за ротацията и прегледат работата на министрите."

Ние от ПП-ДБ смятаме, че в е правилно акад. Денко да бъде външен министър - но това ще го решат партийните лидери, самият Денков и Габриел, допълни депутатът. 

"Нашето мнение е, че трябва да има минимални промени при ротацията. Министърът на здравеопазването вече заяви, че не иска да остане, а ние сме маркирали, че не желаем министърът на електронното управление да остане на поста си."

Приемането ни в Шенген единствено е функция на правителството на ПП и доказването пред ЕС и САЩ, че можем да правим демократични реформи, каза Лорер. 

Депутатът заяви, че от ПП-ДБ ще продължат работата си с лобисти в САЩ за засилване на дипломатичните отношения.

Даниел Лорер заяви, че е възможно да се кандидатира за евродепутат, а листите най-вероятно ще са с "Демократична България".