"Ясно беше, че ДПС ще иска да вземе максимален политически кредит от това, реабилитацията на Делян Пеевски е едно от тях“. Това каза в интервю за предаването "Тази сутрин“ Даниел Лорер, депутат от ПП-ДБ по повод избора на Пеевски за член на парламентарната комисия за конституционни промени.

По думите на Лорер неговата парламентарна група е била "против“ това предложение на Движението, а гласуването "въздържал се“ е само нюанс на тази позиция.

"За нас е важен процесът, защото върховенството на закона е важно за тази държава, не партиите, не ДПС, не г-н Пеевски. Важно е законът да работи еднакво за всички, това е нашата цел. И ние сме наясно за огромните жертви, които трябва да направим“, коментира Лорер.

Той подчерта, че при гласуването на кандидатурата на Пеевски е станало ясно, че "Възраждане“ е фалшива партия, която на практика е покрепила тази кандидатура.

На въпроса защо не са потърсили подкрепата на БСП за конституционните промени той отговори, че засега социалистите нямат ясна позиция, а и тяхната подкрепа само няма да е достатъчна.

Депутатът от ПП-ДБ коментира и поведението на президента Румен Радев след избора на правителството "Денков-Габриел“ от Народното събрание: "Президентът с мъка се раздели с властта – не искаше да даде втория мандат, напусна преди клетвата на правителството. Това бяха силни политически знаци“.На въпроса защо не са потърсили подкрепата на БСП за конституционните промени той отговори, че засега социалистите нямат ясна позиция, а и тяхната подкрепа само няма да е достатъчна.

Депутатът от ПП-ДБ коментира и поведението на президента Румен Радев след избора на правителството "Денков-Габриел“ от Народното събрание: "Президентът с мъка се раздели с властта – не искаше да даде втория мандат, напусна преди клетвата на правителството. Това бяха силни политически знаци“.