"Ние тотално рефомирахме партията! Въведохме нови лица, като мен. Млади, опитни в своята професионална сфера, силно мотивирани и с помощта на основната партия НДСВ ние се стремим да постигнем успех и да зарадваме своите гласоподаватели!“.

Така отговори Лоренцо Георгиев, председател на Младежкото НДСВ, на Илиана Беновска, "Беновска пита – Радио К2“, която попита: "С огромно любопитство посрещам председателя и на Младежкото НДСВ, г-н Лоренцо Георгиев, който е първи в листата на НДСВ в Кюстендил, както и четвърти в 25 МИР София! И да Ви поздравя за "възкръсването“, ако мога така да кажа, на НДСВ! Ще успеете ли?“.

"Ще си позволя една политическа шега, не знам доколко сте се "заравял“ в историята на НДСВ, знаете ли кой е основателят на Младежкото НДСВ и какъв е в момента той?“, попита Беновска. Георгиев отвърна, че не може да отговори на този въпрос, защото цялата информация за Младежкото НДСВ се преправя наново. Изгражда се нова структура. Беновска продължи: "Основател на Младежкото НДСВ е видният депутат от ДПС от гражданската квота Делян Пеевски!“. Гостът ѝ отговори, че знае този факт, но не го е казал по обективни причини. Водещата попита защо? Георгиев отговори: "Защото могат да кажат, че се изказвам популистки или неподготвен под формата на това, че реално аз искам да вляза, за да постигна много! Няма нищо такова!“. "Не виждам нищо, нито популистко, нито непремерено да го споменете! Това е исторически факт!“, отвърна Беновска. Събеседникът ѝ се съгласи.

По отношение на Симеон Сакскобургготски, Георгиев коментира, че той се е оттеглил от активната политика през 2009 г., след като е направил много за България, и решението дали да се върне отново си е негово.

Лоренцо Георгиев разказа за себе си, че е влязъл в политиката, защото е бил привлечен от ценностите, които защитава НДСВ. Завършил е университета "Метрополитън“ в Лондон, специалност "Международни отношения“ с профил политика. Искал е да остане в Англия, но различни обстоятелства са го накарали да се завърне в България. Семеен е, има дете. В момента се занимава с маркетинг на клинични проучвания.

"Нашият основен въпрос, питаме непрекъснато – Кой и на какво основание иска, но и може ли да управлява България? Хайде отговорете на този въпрос от Ваше име?“, попита Беновска. Георгиево отговори: "През моята призма бих могъл да потвърдя, чрез моята експертиза, опит, колкото и оскъден, според Вас да бъде той, мисля, че съм готов да поема отговорността, която ще ми бъде дадена от гласоподавателите!“.

Водещата продължи: "Не чух отговор – Аз, Лоренцо, на какво основание?!“. Събеседникът ѝ отговори: "На основанието и базата на моя опит – досегашен, предишен и бъдещ! Мога, защото съм силно мотивиран и подготвен!“.