От президента, в голяма степен, зависи как ще се развият нещата и колко дълготраен може да бъде този кабинет. Това каза в предаването "Това е България“ на Радио "Фокус“ Лидия Йорданова, собственик и управител на Екзакта Рисърч груп. Нереалистично е неговото времетраене да се свързва с кметския вот.

"Третият мандат би могъл да внесе баланс и от президента зависи дали ще посочи политическа формация, която ще въведе този баланс, или ще посочи партията, която ще ни поведе към нови избори", посочи Йорданова.

"Извървяваме важен път в политическото развитие на България. Политиците си дават сметка, че средносрочно политическо решение в тази формация няма. Политическият дебат от последните месеци ясно показва, че е оптимистично да се очаква това. Всички политици залагат едни разумни основания да се мисли, че те имат потенциал, това е тяхна цел. Политиците са мотивирани да променят ракурса на политическото си поведение и облика на политическия дебат. Ясно е, че общественото мнение приветства един добър политически тон. Хората са на мнение, че политиците трябва да се разберат по основни въпроси. Всеки смята, че около някаква ос трябва да се състои вземането на неотложните решения", каза още Лидия Йорданова. 

Цоня СЪБЧЕВА