Търсеше се провокация от страна на колегите от "Възраждане“. Много пъти сме казвали, че когато няма силни аргументи, идват аргументите на силата. Това заяви лидерът на СДС Румен Христов в ефира на NOVA NEWS по повод днешните скандали в парламента.

"Когато има остро идеологическо противопоставяне ще се случват такива ситуации. Тази декларация беше целенасочено прочетена днес, за да не се прави правителство. Така е при демокрацията – тези, които имат мнозинство – правят правителство, останалите са в опозиция“, каза той.

"Преговорите за кабинет вървят добре. Срокът е понеделник 17:00 часа. Ако сме готови по-рано с министрите - ще излезем със становище. Не съм много щастлив от тази коалиция и се чудя, защо след като кабинетът ще е експертен, се предлагат политически фигури. Колегите искат да носят цялата отговорност“, заяви лидерът на СДС.

"За нас беше важно така да съставим експертен кабинет. Екатерина Михайлова е отказала да е правосъден министър, по моя информация. Правосъдният министър е много важен, защото предстоят тежки реформи“, каза Христов.

"Има няколко институции в България , които не бива да се ползват като бухалки – силовите структури, прокуратурата и държавната администрация“, добави още той.

"Аз съм много любопитен как г-н Асен Василев ще успее да осигури 3% бюджетен дефицит, без да тегли заеми и без да вдига данъците“, заяви Румен Христов.

"Ние сме решили да сложим точка на поредицата служебни правителства. Предстои да внесем законови промени, в които НС да има възможност да предлага служебно правителство на паритетен принцип“, каза той.