"Президентът не е политическа партия, която да участва в парламента със своя програма. И знайни и незнайни хора ставаха две години и половина, докато траеше този хаос, безвремие... Нищо. Сега минах по магистралата, по-точно по нямащата я магистрала. Сега щеше да е готова до Търново и да е подминала Търговище. Ето това ви донесе служебно правителство. Тези стотици знайни и незнайни премиери, министри, от никого не избрани, посочени еднолично от един човек. Това е диктатура". 

Това каза Бойко Борисов по отношение на предложението в Конституцията, орязващо правомощията на президента във връзка с назначаването на служебно правителство, предаде репортер на "Фокус".

"На кого отнемаме правомощия? Той да не е вечен? Докато се приеме Конституцията, ще му изтече мандатът. Много му хареса две години и половина еднолично да управлява всичко в държавата и накрая да каже, че са били добри служебните министри и правителството. Две години и половина ми кажете едно нещо, направено в държавата. Освен хаос, мизерия, чудовищна инфлация, обраха ви с по-един лев от нафтата и бензина, стопиха ви приходите, стопиха ви спестяванията. Ето това са успешните му правителства", ядоса се лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов подчерта, че като демократ счита, че парламентът е мястото, където трябва да се решават всички въпроси. 

"В този  механизъм на некоалиция всички проявиха разум. Убеден съм, че особено в следващия бюджет, особено след ротацията, ще се управлява още по-добре", изрази оптимизъм Борисов. Той посочи в кои сектори са отпуснати повече средства в новия бюджет.

"Всичко това го направихме така, че след катастрофата за България с тези пет поредни избора, с тези неработещи правителства, наричани от същия този презиент, който ги назначаваше, "шарлатани", сега жалим за тях и казваме, че са били добри. Не са били добри“, изтъкна той.

"За кметски избори ГЕРБ ще говори след 15 септември. Дотогава текат събранията, номинациите“, заяви Борисов.