В следобедните часове вчера млад военнослужещ е застрелял приятелката си, след което e сложил край на живота си, предаде кореспондентът на Радио "Фокус"-Стара Загора. Според информацията още сутринта майката на момичето е подала сигнал, че не може да се свърже с дъщеря си. Екип на полицията е отишъл в жилището й, където са намерени двете тела, както и пистолет, който се предполага, че е оръжието на убийството.

Според съседи, двамата са живели в апартамента на семейни начала. Били под наем. По непотвърдена информация преди два дни между тях е избухнал скандал, при който мъжът е ударил главата си и е приет за лечение. Вчера е бил изписан от лечебното заведение и така се стига до фаталния край.

На място веднага беше извършен оглед. Разследването е поето от Военно-окръжната прокуратура в Пловдив, тъй като извършителят на престъплението е с военен чин ефрейтор. Все още няма информация за причините за убийството и последвалото самоубийство, но според първоначалните данни се касае за лична драма. Тепърва ще се изисква справка от полицията дали са подавани сигнали за домашно насилие от жертвата.

Към този момент действията по разследването продължават и те ще доведат до категорични изводи по темата.

Рени АТАНАСОВА