"Вчера подадох заявление за освобождаването ми като народен представител, защото не искам да подвеждам хората с постоянна смяна в намеренията", заяви пред bTV в кулоарите на парламента Лена Бориславова от "Продължаваме промяната".

"Както подробно обясних и в своя позиция във Facebook, моята следваща задача е да продължа с координацията, която тече през последните няколко месеца доста интензивно за местните избори", поясни тя.

"Този път ние нямаме право да се колебаем и тепърва да се ориентираме в ситуацията. Столична община е в изключително тежко състояние, виждаме го всички в града. Решенията трябва да започнат да се правят от ден първи, а това изисква работни групи, привличане на експерти, създаване на обща програма, около която да се работи и това е нещо, което правим още от ноември месец", посочи още Бориславова.

По думите ѝ кандидатът за кмет ще бъде фигура, която ще е по общо съгласие на всички организации, с които "Продължаваме промяната" работи. Това са "Спаси София“ и "Демократична България“.

На въпрос дали обмисля самата тя да е тази фигура, Лена Бориславова заяви, че не смята, че в момента партиен кандидат, който е разпознаваемо лице, е най-доброто решение, за да има обединение около него.

"Целта на тези избори е пълно обединение за кандидатурата, така че тя да е безспорна", на мнение е Бориславова.