Бившата депутатка от ПП-ДБ Лена Бориславова потвърди, че искат да продължат разговорите с ГЕРБ по управленската програма и са го предложили вчера въпреки "емоционалните изблици". "Ако имат проблеми и нови решения, които не са отразени в програмата, да заповядат да ги обсъдим", каза тя. Не е ясно кога ще има такава среща, чакат и програмата от ГЕРБ.

Наша грешка е, че не получихме от ГЕРБ писмено потвърждение на програмата", заяви в ефира на bTV Бориславова. Ден преди най-голямата политическа сила да иронизира някои от предложенията им за управление, ПП-ДБ получавали позитивни сигнали по документа.

"Не да се караме на медии и да бучим по студията. Ако има проект от типа "канал за канута Русе-Шумен -Варна", няма как да се включи в 18-месечна програма, докато не бъдат изградени магистралите в тези райони. Кану-канал няма да строим, за магистрали с истинска плътност сме абсолютно "за". Разбрали сме се за Закон за обществените поръчки, да има повече справедливост", добави още тя. Трябва да спрем да си меним мнението през 3 часа и да седнем да говорим, обърна се Бориславова към ГЕРБ.

Според нея ГЕРБ изпращат противоречиви сигнали за програмата - в един момент им харесва, в друг 99% се припокрива, после я изпращят на БСП като обща. "Ако имат общи предложения, готови сме да търсим най-доброто, за да може в краткото време, в което едно правителство би могло да управлява, да се върви напред", заяви тя.