"Лицето Борисов не е важното в случая и неговото премахване не е решава проблемите на България. Става въпрос за проблеми, които България има последните 30 години. Има публични убийства извън България на престъпници. Имаме атентати не атентати срещу главния прокурор. Прокуратурата е обявила война на Народното събрание“, заяви Лена Бориславова от "Продължаваме промяната“ в ефира на bTV.

Тя отрече да има договорки да се пази имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Повод за изказването ѝ дойде след появилия се запис от отцепилия се от ПП-ДБ Радостин Василев.   

Бориславова призовава "всеки да чуе пълния запис, за да се чуят с какви притеснения партийците дебатират“.

"Влязохме в една дълга дискусия, за да вземем решението как да реализираме втория мандат. Бяха изказани най-различни чувства, емоции, страх - ще има ли бюджет. В тези разговори със страшно напрегната обстановка, не си стоиш удобно на дивана и да спиш, като господин Василев. Нормално е в такава среда не всеки да е обрал емоциите си и не всеки израз да е прецизен“, подчерта тя.

"Аз бях през цялото време и видях всякакви емоции, много чувства, чуха се много притеснения в тези разговори в толкова напрегната обстановка. Това е една откровена дискусия на лидерите и членовете на "Продължаваме промяната", обясни Бориславова.

Тя бе категорична, че други министри от ГЕРБ "на този няма да има“ и Мария Габриел ще е единствена от партията на Бойко Борисов.

Бориславова намекна, че "с аргументи" ПП-ДБ са успели да убедят ГЕРБ да нанесат поправки и да запазят двойното мнозинство при избирането и свалянето на председателите на ВКС и ВАС.