"Вчера те (депутатите) се събраха по спешност заради абсолютно справедливия гняв на хората и решиха да заглушат този гняв, като хвърлят бързи решения. Само че в парламента има едно правило – там всичко спешно излиза грешно“. Така коментира вчерашното извънредно пленарно заседание Крум Зарков, секретар на президента по правните въпроси.

Депутатите приеха на първо и второ четене промени в Наказателния кодекс и в Закона за защита от домашно насилие (ЗЗДН), вкараха в ЗЗДН и "интимна връзка“ и я дефинираха.  

"Оставам на страна качеството и нивото на дебата. За съжаление, попривикнахме“, допълни бившият служебен правосъден министър.

Той напомни, че писането на закони е сложен процес, защото всеки детайл има значение. "Те не се пишат като пост във Фейсбук. Според мен тази дефиниция (за интимна връзка), ако въобще беше нужна, трябва да се разглежда в смисъла на закона“, уточни Зарков пред bTV.

На въпроса дали президентът Румен Радев ще наложи вето на приетите набързо от парламента законови промени той отговори: "Тепърва тези промени ще дойдат в президентството и ние ще ги разгледаме и ще се запознаем с тях“.