Възможностите за привличане на инвеститори за оползотворяване и рационално използване на минералните извори в България ще бъдат обсъдени на кръгла маса в Народното събрание, съобщиха от прецентъра на Народното събрание.

Форумът, организиран по инициатива на народния представител от ПГ на ГЕРБ-СДС Росица Кирова със съдействието на Камарата на минералните води, ще бъде на 17 януари 2023 г. от 11.00 часа в зала "Запад“ на Народното събрание.

На кръглата маса са поканени представители на законодателната власт, на неправителствени организации, на дипломатически мисии, изследователи, учени и кметове. Целта е да бъдат обсъдени възможностите за разкриване, стопанисване, контрол и развитие на минералните води, в съответствие с европейските директиви и добрите световни практики.

През септември 2021 г. Росица Кирова организира кръгла маса в Народното събрание, на която бяха дискутирани възможностите за разкриване и използване на минералните извори във Видин. На форума беше отбелязана необходимостта от разработване на нови минерални извори и развиване на съществуващите по начин, които да допринесе за икономическия просперитет на регионите.