За мен е абсолютно важно всеки ден да бъде планиран. Това каза Кристиана Кръстева, създател на планери за успели жени в предаването "Добър ден, България" на Радио "Фокус" в отговор на въпроса защо е важно да планираме дните си или цялата си година?  

"Винаги трябва да се оставя място за неща, които могат да изникнат в последния момент, и за непредвидени събития, тъй като животът, както знаем, е много цветен и интересен и винаги има с какво да ни изненада. Но когато знаем какво сме планирали и имаме идея в главата си кое след кое следва, какво ни очаква, как ще изглежда денят ни, имаме много по-голяма възможност самите ние да бъдем концентрирани върху нещата, които са важни за нас", каза Кръстева.

Според нея начина да се започне най-трудната задача за деня, е когато сте изпили първото кафе за деня и още не сте претоварени от информация.

"След като приключим с тази най-важна и примерно най-трудна задача, след това всички останали по-маловажни неща ни се виждат вече лесни, те реално се случват от само себе си, след като знаем, че сме приключили с това, което ни е било най-сложно и най-трудно" добави тя.

"За мен разбиването на целите на отделни задачи и стъпки е абсолютно наложително, ако искаме да постигнем това, за което си мечтаем, защото реално всеки има различни цели. Когато си поставяме самата цел, трябва да сме наясно дали можем да я изпълним или не, защото дори да е нещо, което ни се струва доста сложно за изпълнение, всъщност разбивайки го на малки стъпки и задачи, се оказва, че не е толкова сложно, когато правим по едно нещо на ден поне, което да ни води към изпълнението на тази цел".