Възнамерява ли служебният кабинет да предостави необходимите допълните средства за доизграждане на новата сграда на МБАЛ "Св. Панталеймон" в Ямбол? Такъв въпрос зададе заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от "БСП за България" Кристиан Вигенин на служебния министър на здравеопазването Асен Меджидиев по време на парламентарен контрол, съобщиха от пресцентъра на левицата.

"През тази година бяха предприети сериозни стъпки по финализиране на ремонтните дейности и доизграждането на новия болничен комплекс, по отстраняване на всички недомислици и проблеми, които спираха работата. Сега сме на фаза, в която в болницата имаше необходимите средства, но работата не можеше да продължи поради инфлационните процеси и новата методика, която беше приета наскоро. Разбирам, че вече са свършени някои действия, но все още не са предвижени от Министерството на здравеопазване към Министерството на финансите исканията за допълнителното финансиране", допълни въпроси си от парламентарната трибуна социалистът.

След положителен отговор от министъра, че процесът по доизграждането няма да бъде спрян и че се изчаква изчислението на допълнителните средства за болницата, Вигенин коментира: "Беше особено важно за гражданите на Ямбол и областта е да знаят, че по проекта се работи и въпреки забавянията, вече сме на етап, който бихме могли да кажем, че реализацията на проекта е необратим и че строителството ще продължи"

По неговите думи, ако се състави кабинет, ще бъде поет ангажиментът в новия бюджет да се предвидят допълнителни средства не само за довършване на строителство, но и за обзавеждане и оборудване, така че много скоро Ямбол да има своята нова модерна болница.

"Хората от областта го заслужават", каза Кристиан Вигенин