Бившият депутат от "Продължаваме Промяната" Велико Минков смята, че е биологичен баща на 4-месечното бебе на Габриела Славова, която е под домашен арест заради убийството на съпруга си Пейо Пеев в квартал "Драгалевци" в София, съобщи самият той в профили си в социалната мрежа ФБ. 

Съдът вчера остави в ареста 54-годишната Красимира Трифонова, а дъщеря ѝ Габриела Пеева, беше пусната под домашен арест.   

44-годишен мъж беше открит мъртъв край хижа "Алеко" в опожарена кола. Според разследването жертвата е била удушена, а пожарът – инсцениран. Обвинени бяха съпругата на мъжа - Габриела Славова, и майка ѝ - бившият консул на България в Тайланд - Красимира Трифонова.   

Криминалният журналист Захари Белчев от "Телеграф" обясни за "Фокус", това което се е разбрало от съдебното заседание, което е закрито поради това, че има данни от лично естество за двете обвиняеми.

"Мъжът Пейо е дошъл с автомобила си пред жилището на майката и дъщерята за да се разберат по отношение на децата и на родителските права. Явно в автомобила са се скарали, тъщата, която е седяла на задната седалка, е хванала мъжа, който е седял на шофьорската седалка. Хванала го е с ръце и е започнала да го души. Дъщерята Габриела го е държала, пречейки му да избяга и да се спаси по някакъв начин. Това е механизма на самото убийство, което е станало много бързо. Просто човекът е бил удушен от двете жени, които са обвинени в съучастие в убийството му", разказа за "Фокус" криминалният журналист Захари Белчев от "Телеграф". 

"Може да е убийство от страст, в състояние на афект. Нямат особен опит и затова са решили да се отърват от трупа на Витоша, където през уикендите има доста хора“, допълни журналистът. Двете жени били с напълно нормално телосложение, на заседанието се прикривали с медицински маски.

"Като физика изобщо не изглеждаха като "суму" борци, които могат да надвият мъж, но явно това е престъпление от страст. В състояние на афект хората придобиват понякога свръх сили. Може и да е от омраза. Не им знаем точните взаимоотношения, но се разбра, че съпругата е имала връзка и с друг мъж, който е бивш депутат и който претендира за бащинство над малкото дете, заради което тя в момента е по майчинство", поясни още Белчев.

Относно друг криминален случай от последните дни - убийството на 64-годишна жена в Бургас, намушкана над 45 пъти от сина си, Белчев заяви: "Класически случай на убийство, извършено от наркозависим. Те често са с особена жестокост. Една твърде жестока история. Уважавана учителка в Бургас, позната в целия град. За съжаление този случай е свързан с наркотици. Младежът е бил наркозависим. Отключил е психичното заболяване и под такова въздействие е извършил убийството. Доста трагичен казус", коментира криминалният журналист от "Телеграф".

Припомняме, че младият мъж направи и пълни самопризнания за извършването на жестокото убийство.   

Мъжът страда от шизофрения, лежал е многократно в психиатрия, а майка му е подавала множество сигнали в полицията за агресивното му поведение.