Криминалисти от РУ-Разград разкриха група наркоразпространители, информира пресцентърът на ОДМВР-Разград.

Трима мъже са задържани за притежание и разпространение на дрога. В хода на специализирана полицейска операция по линия "Наркотици" в района на учебно заведение в Разград са установени криминално проявените 23-годишен от село Мортагоново, 26-годишен от село Гецово и 19-годишен от Разград, които се опитвали да пласират наркотични вещества.

При обиск у 19-годишния е открита суха зелена тревиста маса, реагираща при тестване на марихуана. В хода на предприетите оперативни действия служители на РУ-Разград открили тайник във вилна зона Малкия хълм.

В гористата местност са открити заровени в земята пластмасово шише и кутия, пълни с полиетиленови пликчета с канабис. Общият им брой е 66, а теглото 115,20 грама. Последвало претърсване и на автомобил "Рено Канго", паркиран на Товарната пиаца в Разград и собственост на 23-годишния от мъжете.

В колата му са намерени три пакета с канабис с тегло 2,5 грама. Случаят е докладван на дежурен прокурор от Окръжна прокуратура – Разград. Води се разследване за престъпление по чл.354 А, ал.1 от НК.