Както преди години мой познат, който беше депутат в Народното събрание ми каза: "Ако искаш нещо да се замете, направи комисия в парламента". От миналото на Нотариуса стана ясно, че твърдението на премиера Денков, че е бил с чисто досие в МВР, не е вярно. Години наред е имал сериозен достъп до най-специализираните звена в МВР. Всичко мирише на много сериозно преплитане на интересите между въпросното лице и неговата организирана престъпна група, и високопоставени държавни лица, включително и известни личности. Това коментира криминалистът Иван Савов в студиото на "Денят ON AIR".

"Подозирам, че подобни търговци на влияние няма само в столицата. Има и регионални изпълнители. Държавата да вземе да разплете случая", призова Савов.

По думите му около 1 час тялото на Мартин Божанов - Нотариуса е лежало безжизнено и не е ясно какво точно се е случвало през това време, като не изключи варианта, че е възможно някой да се е опитал да прикрие уликите.

Според Савов в правосъдната система има и немалко магистрати и служители, които са съвестни хора, но да си нормален там е изключение.

"Чувствал се е над закона, дори си е сменил ЕГН-то, не е имал никакви страхове. Цялата правоохранителна и правораздавателна система на България дължи сериозно обяснение", каза Савов в ефира на Bulgaria ON AIR.