Протестът ни днес освен на здравните работници е още и против спекулата, инфлацията, високите цени и ниските доходи. Това каза за предаването "Денят на фокус" по "Фокус" Красимир Митов, председател на Национален синдикат "Защита". Той е не само на здравните работници, но е подкрепен и от хора от останалите браншове, уточни той. 

"Ние миналата година точно на този ден с подобен род протест информирахме управляващите, че спекулата, която се развихри тогава в България, ще доведе до тези проблеми, които са в момента. Те тогава не повярваха. От един месец насам всички говорят за спекула и за мерките, които се предприемат. Но на практика няма такива. С наблюдение на цените колко и какви са в Европа и какви са по нашите супермаркети проблемите не се решават. Те се решават с конкретни действия, видимо е, че институциите не работят и може би управляващите не желаят да решат този проблем. Затова излизаме, за да изразим нашето недоволство", коментира Красимир Митов.

Председателят на Синдикат "Защита" бе категоричен, че за пореден път искат да изразят несъгласието си към сегашните управляващи и към тези, които ще дойдат след няколко дни.

Припомняме, че днес от 11:00 часа пред Министерство на здравеопазването Спешна помощ излиза на национален протест, а вечерта от 17 часа ще има автомотошествие и блокади в центъра на София.