Можем и сега да сме богати, защото Етрополската свита притежава запаси от природен газ някъде от порядъка на 480 млрд. куб. метра. Това каза в предаването  "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Красимир Манов, енергиен експерт. "Аз нееднократно съм повтарял, че богатите страни са така от петрол, те са богати от природен газ. Затова трябва да се насочим да си търсим собствените източници, които както имаше една поговорка: "вода газят, жадни ходят“ – ей това се отнася за България", добави експертът.

Според него, нашите правителства са зависими от Москва, изпълняват техните нареждания, включително за "Лукойл“. А той "трябва да се вземе на оперативно управление и да се национализира, защото продължава да ограбва българския потребител с високите цени на природния газ".

"Хората трябва да мислят с главите си за кого гласуват, ако искат България наистина да стане сериозен фактор на геополитическа сцена", добави Манов.  

Лукойл няма да платят и глобата, която им е наложена, каза още Манов. "Те са обжалвали решението на Комисията за защита на конкуренцията, която комисия много странно описва вътре в доклада си, че от пет години видите ли това било някаква система, която е организирана, замислена, за стратегия говорят в доклада си – извинявайте, но вие пет години какво сте правили? И ги глобяват със 196 млн. лева, които ще минат през дело, най-вероятно делото ще падне. Всичко това е прах в очите на българския потребител", добави Красимир Манов.