Това правителство е необходимо на посолствата, които го съставиха и които отново ще заставят сглобката между едни абсолютно несъвместими партии като ПП-ДБ, ГЕРБ, ДПС да направят ново правителство. Това каза за Аудиокаста на "Фокус“ "Това е България“ председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Необходимо е, не защото на България е необходимо подобно немощно и некомпетентно правителство, необходимо е на посолствата, тоест на външните сили, наречени наши партньори, защото в момента има война в Украйна, има война в Близкия изток. България е на един геополитически кръстопът, изключително важна със своето географско положение. И България им трябва поради тези две причини, като една база от която те могат да оперират, било срещу Русия, било за намеса в Близкия изток. Нищо друго не ги интересува нашите партньори от НАТО и ЕС, абсолютно нищо друго“, посочи той.

Според него сглобката им върши работа, защото е изключително послушна и изпълнителна. Казват им: затваряйте българската ядрена енергетика. И те я затварят. Подарявайте си реакторите, ядрените реактори, които сте закупили от Русия, подарявайте ги на Украйна, защото тя има нужда, вие можете да карате и на свещи. И те са готови да ги подарят. Казват им: затваряйте въглищните централи и топлоцентралте. И те ги затварят. Ама това, че ще стоим на студено, че ще стоим на тъмно, или ще плащаме скъп ток, който ще плащаме от чужбина, това не ги интересува. Като има кой да изпълнява, има и кой да нарежда и да заповядва. Утре, ако кажат: давайте оръжие на Украйна. Ние даваме. Утре ако кажат: влизайте във войната срещу Русия. Ние ще влезем. Ето, затова им трябва това правителство. Тези хора от него ни бутат към един конфликт, те ни вкараха в една тотална икономическа криза“, бе категоричен Красимир Каракачанов.

"Цените скочиха не с 4%, както те ни лъжат, а скочиха с над 20-30% за последната една година. Доходите респективно намаляват, защото високите цени изяждат инфлационният индекс върху заплатите. Но на тях им е необходимо послушно правителство. На тях не им трябва едно правителство, което ще им каже: “Извинявайте, ама България няма интерес от тази война в Украйна и не трябва да се намесват дърварски". Да , солидарно, хуманитарна помощ, приемане на бягащи хора от Украйна от войната - да, но  не и влизане в тази остра конфронтация. Виждате, че българското правителство в лицето и на Денков и на Габриел се зъбят, все едно, че имат възможности да водят война с някой. Не, нямат възможност, защото докараха Българската армия до просешка тояга и обществото не иска участие на България в подобни конфликти“, продължи той.

Председателят на ВМРО смята, че на България най-малкото, което е необходимо в момента е, да се забърква като пряк участник или косвен участник в тази война, която първо не е наша и второ, с нищо реално не можем да подпомогнем украинците - нито с оръжие, нито с големи пари.

Той припомни информацията, че още по времето на едно от служебните правителства са давани самоходни гаубици и попита: "От къде са вадени тези самоходни гаубици? Това правителство на Денков и Габриел даде ракети С-300 от комплекта С-300, които нарече счупени и развалени, което беше изключително голяма лъжа, защото няма счупени и развалени ракети. Тоест, набутват ни в един конфликт, от който България до момента губи само икономически. А ако продължим да затъваме в този конфликт и България, и Европа можем да загубим и още по-сериозни неща“ заключи той.