Държавата е на трупчета поради факта, че българските политици нямат собствена воля и най-важното – нямат визия как трябва да се решават проблемите в България. Това заяви почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов и бивш вицепремиер, в обзора на деня на Радио "Фокус“ "Това е България“. Битката за власт е колосална, допълни той.

"Ако тези хора и в този парламент имаха чувство за отговорност, щяха най-накрая като българи с българи да седнат и да се разберат, и да направят едно правителство – може да е с една година мандат, но да внесат едно успокоение в обществото и да започнат реално да се решават проблемите на хората", обясни Каракачанов.

Той е категоричен, че всеки иска да докопа властта за себе си.

По думите му политиците не ги интересуват проблемите на обществото, не ги интересува факта, че ние сме най-бързо изчезващата нация в Европа, най-болната нация, с най-висока смъртност, най-ниска раждаемост, най-голяма миграция, че вече има проблем с работната ръка, защото младите хора бягат от държавата, че нямаме квалифицирани кадри.

"Тях не ги интересува нацията и държавата. Това не го ли виждаме? Виждаме го. Ами хубаво, като го виждаме, имаме два варианта: единият е да продължаваме да гледаме и да мрънкаме, другият е да се опитаме като граждани да решим проблема. Това е", каза в заключение Красимир Каракачанов.

Цоня СЪБЧЕВА