От днес делото за смъртта на таксиметровия шофьор от преди два дни в София минава на специален надзор. Това обяви в дневния блок "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“ председателят на Националния таксиметров синдикат Красимир Цветков след среща при главния прокурор Иван Гешев. Обвинител №1 е уверил, че делото няма да бъде претупано и нищо няма да остане скрито-покрито.

"Ще се работи съвместно с прокуратурата относно искането на бранша за прилагане на пълната тежест на закона в случай на нападение на таксиметровите шофьори оттук нататък“, обясни Цветков.

Третата тема, която са обсъдили, е проблемът за нерегламентираните превози в страната. От прокуратурата са уверили, че ще изготвят методически указания към всички прокурори в България как да се работи при установяване на такива превози.

"Силно се надявам този разговор да даде резултат, а да не е някаква ПР акция. Предполагам, че това ще проличи още в следващите дни. Припомням, че на 19 октомври е насрочено едно от знаковите дела отново за опит за убийство, а именно за разстрела на колегата ни от Ямбол Апостол Вълчев. Апостол оцеля след стрелба от двама клиенти по него. По странен начин делото стигна до ВКС. Междувременно обвинението беше променено от предумишлен опит за убийство с цел грабеж на сплашване и средна телесна повреда“, припомни той.

Красимир Цветков предупреди, че таксиметровите шофьори остават в протестна готовност. "Надяваме се на резултати, а не на празни приказки“, завърши той.