Трябва истинска мотивация, за да си щастлив. Трудно е да си щастлив, защото се иска работа. Трябва да се мине там, където си страдал като малък, и просто да заобичаш тази част в теб, която не искаш да приемеш, да обичаш. Това каза в предаването "Човекът на фокус" на Радио "Фокус" Красен Томов, който изучава метода на Лестър Левънсън за пускане на всички потиснати емоции. 

По думите му, хората акумулират негативните емоции в ранна възраст и несъзнателно се съпротивляват и се страхуват от тях. Това е несъзнателен процес, но той пречи на това да бъдем щастливи. "Те са тежки, с негативна вибрация на енергия. Когато дойде страх, ние несъзнателно му казваме "не". Когато му кажем "не", той се връща обратно в живота ни. Този метод е толкова прост – просто да кажеш "да" на това, което чувстваш. Когато ти обичаш, не когато някой те обича, количеството ти на щастие се увеличава. За да си щастлив, трябва да се обичаш", обясни Томов.  

Емоционалната интелигентност означава да приемем емоциите, не да се съпротивляваме срещу тях, посочи той. "С метода на Левънсън логически се стига до чувствата, но решенията излизат от самата енергия. Този метод не можем да го обясним много с анализ, защото първо идват чувствата", допълни Красен Томов.