Костя Копейкин, прякорът на партийния лидер Костадин Костадинов, вече е търговска марка на "Възраждане". Тя е регистрирана от партията в Патентното ведомство, показва справка в регистъра на търговските марки.

Костя Копейкин е съчетание от руското съкращение на малкото име на партийния лидер Костадин и прякорът, с който политическите противници го уязвяват заради откровените му проруски позиции, съобщава "24 часа".

Регистрацията на търговската марка е направена от организационния секретар на "Възраждане" в София Деян Николов чрез партийния адвокат и зам.-председател Петър Петров. Заявяването на марката е станало на 20 юли.

Заявители са подали искане името да бъде регистрирано в няколко различни класове за стоки и услуги. Списъкът в заявката включва то да бъде използвано за множество неща като печатни материали, реклама, медии, обучения, административни услуги, дрехи, като в това число влизат и спортни обувки, аксесоари за дамско бельо, галони и всички други възможни артикули, които са обхванати според предявения клас. Няма обаче забрана за ползването на Костя Копейкин от трети лица или медии.