Започна втория кръг от консултации при президента преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство.

На "Дондуков" 2 пристигнаха представителите на "Възраждане", предаде репортер на "Фокус". Те са представени от лидера на партията Костадин Костадинов, Цончо Ганев, Петър Петров, Станислав Стоянов, Светослав Тодоров.

"Вие се позиционирахте като опозиция на това управление", заяви Радев.

"Винаги сме готови да предложим вариант за управление на страната и всеки път сме готови със състав на правителство, което сме го казвали всеки път от още първия път, когато бяхме на консултации при вас", заяви Костадин Костадинов.

По думите му обаче парламентарните групи нямало да приеме проектокабинет на "Възраждане". 

"Безвремието, в което е изпаднало нашата държава, убива България с темпове в продяъка на около 80-90 хил. души на година. Преди 3 години, когато бяхме при вас, държавата ние беше с 220 хил. души по-голяма. След още три години България ще е намаляла и паднала под 6 млн. Така повече не може да продължава. Това политическо статукво, този политически модел - олигархчнопосланически, не просто е вреден за държавата, той убива държавата" заяви Костадинов. 

Лидерът на "Възраждане" се обяви катеогрично за нови предсрочни парламентарни избори: "В тази ситуация предсрочните избори са не просто наложителни, а задължителни. В България само който не е поискал, той не сложил министър от чуждите посаници", добави той. 

Президентът попита какво ще стане, ако едни нови избори произведат сходен мандат, а Костадинов му отвърна, че никой не може да знае какво би се получило.