Костадинов поиска Атанас Атанасов да бъде арестуван заради казуса с Военно разузнаване. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в кулоарите на парламента, предаде репортер на "Фокус"

"В двата доклада се сочи служителите на Военно разузнаване, които са били вербувани. Има неща, заради които лицето Атанасов трябва моментално да бъде арестувано. Ние го заявихме вече веднъж", заяви Костадинов. 

В началото на днешното пленарно заседание, при гласуването на дневния ред, депутатите отхвърлиха искането на четвъртата политическа сила за изслушване на председателя на Военно разузнаване. 

Костадинов прочете част от доклада от показанията на лицата, за които се твърди, чеса вербувани, от който става ясно, че ген. Атанасов "настоявал да има свой човек сред заместник-директорите в службата, тъй като не можело да бъде сменен директорът". 

Според Костадинов същите процедури били задействани и в другите служби - ДАНС, ДАТО и ДАР. 

"Това е пробив в националната сигурност. Това е държавна измяна. Призоваваме този човек моментално да бъде арестуван, прибран, където му е мястото, съден и осъден". 

Лидерът на "Възраждане" бе попитан и за финансовото състояние на страната. Костадинов каза, че е притеснен. 

"Всичко беше направено от  страна на Асен Василев да се изпълни неговият фетиш - 3% дефицит, за да можем да получим покана за членство в еврозоната и  добър конвергентен доклад за юни месец. Това няма да стане обаче. Асен Василев рискува цялата финансова система на българската държава, което е друго сериозно управление", смята той.