Ние никога не сме заявявали, че ще бъдем опозиция, а сме готови да управляваме. Колкото и време да работи съставът на НС, трябва първо да се говори за бюджет. Това каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов по време на консултациите при президента, предаде репортер на "Фокус"

Той акцентира върху референдума за запазване на българския лев.

"Все повече призиви има да не се провежда. За нас е необяснимо поведението на другите сили относно Еврозоната, като ние сме събрали волята на 400 000 българи. Поздравявам ви, че беше взето решение за безмитния внос на украинска земеделска продукция, но действията по ПВУ относно въглищните централи трябва да бъдат предоговорени. Искаме да запазим българската независима финансова стабилност. Важно е да има политическа стабилност, но не на всяка цена", допълни Костадинов. 

"Вицепремиерът Пеканов не е казал, че е против, но познавайки тежестта на въпроса и бюрокрацията в Брюксел, и колко трудно се променят тези решения, той изрази скептицизъм, че това ще бъде постигнато изключително трудно. Текат интензивни разговори с ЕК, министърът на енергетиката има няколко совалки в Брюксел, неговият екип непрекъснато е в преговорен процес. Очаквам до края на април да имаме постигнат резултат. Надявам се, че всички осъзнават, че веднъж поет ангажимент пред ЕК, на база механизмите, с които се променят решенията, наистина процесът е много сложен, но се надявам в името на националния интерес на България да имаме успех", посочи Румен Радев.