"Водили сме разговори със знакови лица от ПП-ДБ и смятаме да продължаваме да водим, решението зависи от тях", каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов след консултациите при президента Румен Радев на "Дондуков" 2, предаде репортер на "Фокус".

По думите му формулата на "Възраждане" за правителство е трети мандат и преговори с всички политически сили за кабинет без участието на ГЕРБ и ДПС.

"Или ще се създаде правителство, което ще изключи ГЕРБ и ДПС и ще нормализира поне отчасти българската политическа система, или ГЕРБ и ДПС ще създадат правителство, което ще изключи тока на политическата система. Не става дума за коалиция, а за общо управление, което споделя общи ценности", каза още Костадинов.

Според него при евентуално правителство между ГЕРБ и ДПС "Борисов ще е младшият партньор на Пеевски".

"ПП-ДБ имат два варианта - или приемат да разсъждават за съставянето на общ кабинет с консенсусни фигури срещу ГЕРБ и ДПС, за България, или им подаряват властта", посочи Костадинов.

От думите му стана ясно още, че "Възраждане" вероятно ще предложат премиер, ако третият мандат отиде при тях, но ако няма консенсус, ще отстъпят.

"Трябва да видим какво ще се случи с първия мандат, защото има изключително тежки слухове за напазарувани депутати, за някои други елементи, влезли в колаборация с ГЕРБ и ДПС", каза още Костадинов.