Президентът трябва да връчи мандата още утре. Колкото по-скоро в България има предсрочни избори, толкова по-добре", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов след констултациите с Радев, предаде репортер на "Фокус".

Лидерът на "Възраждане" заяви, че в закритата част са обсъждали актуалната политическа обстановка, войните около България, за проблемите на българските общности извън страната и други. 

"Успешна ротация означава неуспешно развитие за България", коментира той.

Според Костадинов социологическите проучвания, показващи сходни резултати на едни евентуални предсрочни парламентарни избори, не отразявали действителността.

"Резултатите няма да са същите. Политическата логика изисква ПП-ДБ вместо да се гърчат като настъпени червеи и да се чудят как да легитимират и да възстановят политическия авторите на рухналата партия ГЕРБ, те щяха да отидат на избори, да изкарат съшия резултат и тогава да отидат с много по-силни позиции. В момента те отстъпват от всички параграфи", заяви Костадинов.

Според него ПП-ДБ единствено реабилитарали Борисов през първите девет месеца от управлението на ротационния кабинет. Той каза още, че неговите данни показали, че ПП-ДБ ще са четвърта политическа сила на едни бъдещи избори. 

Костадинов заяви, че третият мандат не е бил обсъждан: "Управляващите се разберат, защото ПП-ДБ изпитват панически страх от избори, те знаят, че вече са под 10% и са четвърта политическа сила". 

Лидерът на "Възраждане" каза, че по негова информация ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са се разбрали "Борисов да получи главният прокурор". Той обаче не каза от къде е получил тази информация.