"Нито един от тримата арестувани в Англия българи не е член на "Възраждане" и не е участвал в организацията на изборния процес като представител на "Възраждане". Това написа във Facebook профила си лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов по повод появилата се информация, че задържаните за шпионаж българи в полза на Русия са свързани с петата политическа сила. 

От партията попитаха защо нито една българска институция не защитава техните права. Костадинов поиска българското правителство да предприеме действия, с които да защити сънародниците ни, докато не бъде доказана тяхната вина.

"Те обаче са българи, които до доказване на вината им са невинни. Големият въпрос по отношение на този случай е - защо никой освен "Възраждане" не постави въпроса за това, че са нарушени гражданските права на българи от друга държава? Защо още МВнР не е привикало английския посланик? За пореден път ли ставаме свидетели на лъжлива разработка на ЦРУ за лъжлива "българска следа", която както предварително предположих, вероятно ще бъдат направени опити да бъде свързана с "Възраждане"? Лошото е, че за разлика от предишната "българска следа", когато България застана зад несправедливо обвинения Сергей Антонов, сега българското правителство по никакъв начин не брани нашите сънародници", пише още той.

На свой ред ще попитаме - вчера беше убита знакова фигура на прехода, приближена до ПП-ДБ, защо все още Кирил Петков не е задържан за разпит? Призоваваме медиите да обръщат внимание на важните въпроси и да не разпространяват непроверени клевети." написа Костадинов в социалната мрежа Фейсбук.