Костадин Костадинов коментира в ефира на NOVA изказване на Асен Василев. В неделя той заяви, че ако ПП-ДБ се коалира с ГЕРБ-СДС, на следващите избори първи ще са от "Възраждане".

"Василев винаги е бил изключително откровен, когато говори по въпроси, които не са свързани с финанси. Това трябва да бъде признато като негова основна положителна черта. Абсолютно прав е, защото ако направят това, ще зачеркнат смисъла на своето политическо съществуване. Формацията "Продължаваме Промяната" беше създадена не просто, за да изхвърли ГЕРБ от властта, а за да ги изхвърли от българската политика. Как биха обяснили на своите избиратели,че влизат в коалиция с тези, които трябваше да унищожат политически?", заяви Костадинов.

Лидерът на "Възраждане" заяви, че вече трети пореден парламент имат кандидатура за председател на НС – адв. Петър Петров. Този път за зам.-председател ще предложат Цончо Ганев.

На въпрос имали ли са конфликт с ПП-ДБ относно местата в парламента, Костадинов каза следното:

"Не бих го нарекъл конфликт. Винаги преди да се закълнат депутатите има оперативна среща, на която присъстват по двама представители от всяка партия. Тогава се разпределят стаите в парламента и съответно местата в залата.ПП-ДБ имаха желание да застанат на нашите места, на които бяхме в предишния парламент. Казахме, че не сме съгласни, но ако настояват бихме направили компромис В крайна сметка се разбрахме".

"Ние сме сериозна заплаха за хората, които през последните 33 години превърнаха България в най-бързо изчезващата и умираща държава. Не сме против всичко и всички. Имаме положителни и позитивни позиции, които сме защитавали и ще продължаваме да защитаваме в този парламент. Ще дам пример с битката за запазването на българския лев", уточни Костадинов.