Днес ПП-ДБ предадоха своите повече от половин милион избиратели, които всъщност се оказа, че са гласували за това техните избраници не да изчегъртат ГЕРБ, а да им направят една хубава шпакловка. Това каза лидерът на ПГ на "Възраждане" Костадин Костадинов в аудиокаста "Това е България" на "Фокус".

"Може би имаше някаква много скрита символика в това, че парламентът беше свикан точно в сряда - деня, в който Юда взема решение да предаде Спасителя. Предателства спрямо България, на първо място, и на второ място, предателство спрямо избирателите. Днес станахме свидетели на едно такова крупно предателство, извършено от патерицата на ГЕРБ в това Народно събрание коалицията на "Продължаваме промяната" и "Демократична България", заяви той.

Костадинов смята, че от ПП-ДБ са променили своята позиция относно ГЕРБ-СДС. 

"Очевидно, че изчегъртването приключи и сега започна замазването, а накрая вероятно ще ме пребоядисване. И всичко това ще го свършат хора, които влязоха в политическия живот на страната с обещанието и заявката да изчегъртат ГЕРБ, а сега в момента правят коалиция с тях", каза той.  

Костадинов каза още, че очаква от ПГ на ИТН също да гласуват заедно с ГЕРБ-СДС. 

"Има такъв народ" миналата седмица гласуваха за ГЕРБ, и сега ще гласуват за ГЕРБ, и тепърва ще продължават да гласуват само за ГЕРБ. Очевидно това е тяхната роля", заяви той.  

Лидерът на "Възраждане" заяви, че се надява 49-ото да има същата продължителност, която имаше 48-ия парламент. 

"Аз се надявам 49-ото НС да последва максимално бързо съдбата на 48-ото и колкото се може по-скоро да бъде разтурено, защото и в този парламент предателите и предателствата надделяват над българските национални интереси", категоричен бе той. 

Цоня СЪБЧЕВА