"Възраждане“ е във властта, в законодателната власт. За изпълнителната власт ние сме готови да разговаряме с всяка една друга политическа сила, както го направихме в предишните два парламента. Разбира се разговорите не доведоха до нищо, защото ние говорим, но отсрещната страна не ни чува! Или най-малкото, дори да ни чува, не може да вземе решение, защото не е суверенен субект!“.

Така отговори председателят на "Възраждане“ Костадин Костадинов на Илиана Беновска, "Беновска пита – Радио К2“, която попита: "Непрекъснато говорите за българския национален интерес, поставяте го над всичко. Ние ви вярваме! Но се получава някакъв алогизъм. Ако вие наистина милеете, "Възраждане“, за българския национален интерес, меко казано е безотговорно да не участвате в управлението и във формирането на политиката на България! И веднага ще се аргументирам най-малко с 3 неща. Дали ще трябва да арестуваме Владимир Путин, ако той стъпи на българска територия? Знаете, предполагаемото, евентуално решение на някакъв си американски съд, тоест европейски съд! Какво би трябвало да бъде отношението към новото формиращо се мнозинство в САЩ и съответно това да се отрази върху посолството в България след евентуалното решаване на скандала с Тръмп. Изобщо каква позицията имате "Възраждане“? И третото е приемането на Финландия в НАТО като 31-а държава със съгласието на Турция. Говорите против ДПС, против Турция, но Турция определя геополитиката в така наречените евроатлантически ценности, с които се фукат всички ваши политически опоненти! И не на последно място пак да Ви питам за американските медии. На предишната си първа пресконференция ги изгонихте, тоест Вие излязохте и слязохме навън. Сега обаче охотно говорите пред тях и им обяснявате с бяла риза ценностната си система!“.

Костадин Костадинов продължи, че за да дойде Путин в България, някой трябва да го покани! Към настоящия момент няма такива, освен "Възраждане“! И няма такава опасност чисто теоретично дори. Той добави: "Интересното е, че САЩ не приемат юрисдикцията на съда в Хага! Както не приема и Русия, както не приема и Китай. Тоест 3 от 5-те велики сили в света не приемат юрисдикцията на тази институция. Не само те, но и още около 1/3 от държавите, защото мисля, че са 120 или 130 държавите, които приемат юрисдикцията на съда в Хага. Не смятам въобще, че има смисъл да го коментираме това нещо, защото просто показва нивото на българската политика като цяло!“.

Лидерът на "Въздраждане“ обясни, че са готови да разговарят с всяка една партньорска или съюзническа държава, която обаче се държи към нас като към партньор или съюзник, което означава равноправно отношение, а не като господар. "Аз господар нямам, освен българския народ! Нека да е ясно! И няма да търпя някой да ми дава на мен наклон как да определям политиката на България и как да ръководя българската държава!“, категоричен бе той.

Костадинов заяви, че "Въздраждане“ подкрепят начина, по който Тръмп определяше и водеше американската политика! Той подчерта: "Това, което Тръмп правеше в САЩ, искаме и ние да го направим в България! Защото какво иска той? Той иска националният интерес на САЩ да бъде над всичко. Иска неговата страна да бъде силна икономика, затова завърна част от американското индустриално производство, което беше изнесено навън в Мексико, в Китай, в други държави – в САЩ! Малка част, но все пак нещо успя да направи. И най-важното нещо, опитваше да се да отстоява едни традиционни, консервативни ценности в обществото, които са подложени на натиск в последните десетилетия в самата негова държава. Което доведе до една силна реакция и до още по-голямо задълбочаване на разломните линии в американското общество, което въобще не е хомогенно и заплашва въобще съществуването на САЩ като държава!“.

"Възраждане“ ще внесе и в следващия Парламент своя  законопроект, който е копие на американския закон за регистрация на чуждите агенти, с който се цели всяка една от тези медии, финансирани то чужда държава, да се обяви като агент на чужда държава, както е в САЩ. "За да стане ясно, че не разговаряме всъщност с хора, които представят безпристрастна позиция, не представят българско обществено мнение, а представят мнението на държавата, която ги финансира. Така е честно и така е почтено. И когато ние внесохме този законопроект помните, че имаше изключително голям истеричен вой от тяхна страна точно! Няма смисъл от скандали с такива маргинални и все по-западащи като обществено влияние и обществена сила така наречени медии! Казвам "така наречени“, защото те не са медии, те са пропагандистки канали! Една медия трябва да представя всички гледни точки обективно и да не взема отношение! Ако взема отношение, тя не е медия, тя е пропаганден канал! И в това няма нищо лошо, има партийни телевизии в България, има партийни медии, знаят се кои са те. Но всяка една от тях е достатъчно ясно показана и ангажирана като такава. Не може една медия да претендира, че е медия и същевременно да заема пристрастна позиция! Но това е тенденция в световен мащаб. И в САЩ беше така. Самият Тръмп беше подложен на много сериозен натиск и все още е подложен на много сериозен натиск. Така че, каквото е в метрополията, това е и в колонията!“, категоричен бе лидерът на "Възраждане“!