Лидерът на "Възраждане" прекрати пресконференцията на партията, на която трябваше да коментира изборните резултати, предаде репортер на Агенция "Фокус".

В началото на брифинга Костадинов анонсира, че от партията му не изпращат съобщения за предстоящите пресконференции на медиите "Капитал", "Дневник", "Клуб Z" и "Медиапул".

"Нашият морал, принципи и ценности не ни позволяват да общуваме с подобни жълто-кафяви отходни канали на Американското посолство", заяви той и помоли журналистите на изброените медии да напуснат брифинга.

"Не желаем да имаме нищо общо с представители на жълто-кафяви медии, който се финансират от чужди посолства", повтори той. 

"Вие не сте медии, вие сте фалшиви новини", обърна се той към репортерите от посочените медии, които отказаха да напуснат залата.

Костадинов изчака няколко минути и прекрати пресконференцията, но беше последван от журналистите. "Ако искаме да разговаряме с Херо Мустафа, ще отидем в Американското посолство", отсече той.

Костадин Костадинов обясни, че партията е готова да състави правителство, като но само с мандата на "Възраждане" и ако президентът реши да го връчи на тях. Той посочи, че са готови със състав на кабинет.  

Нели СТАВРЕВА