“Вие не сте ли безотговорен? Не дойдохте на срещата с Корнелия Нинова, искате избори, гледате егоистично на политиката в свой интерес" започна разговора Беновска. Костадинов отговори - “Безотговорно би било, ако някой престъпи предизборните си обещания и за пореден път осъществи неприятно и гадно политическо кръвосмешение, защото това нещо се случва в българската държава последните 33 години постоянно. Това, че сега отиваме на избори е най-доброто нещо, което можеше да се случи на фона на този фрагментиран парламент, който показа от самото начало, че няма как да създаде редовно правителство" заяви Костадинов.

Беновска попита лидера на Възраждане дали Нинова и Борисов са кръвосмесители, защото са намекнали, че ще си ревизират решенията на върховните органи, че няма да се коалират помежду си. Костадинов подчерта, че са такива, защото имат разминаващи се политически програми и преходът на БСП от една лява политическа организация към една крайно дясна бивша социалистическа партия ще бъде окончателно завършен, а ГЕРБ са показали, че са всеядни, тъй като нямат идеология.

 

Костадинов разказа, че партия Възраждане е създадена в момент на отчаяние от това, че няма за кого да гласуват хората, които искат България да е свободна и независима, а това са милиони хора. “Ние не се отчитаме на никого, освен на своите избиратели" подчерта Костадинов. Беновска сподели, че познава Костадинов от времето му във ВМРО, когато е бил заместник-председател на партията и го попита дали е лъгал това избирателите. Лидерът на Възраждане заяви, че е бил заблуждаван и когато е разбрал истината е имал два варианта - да продължи да се самозаблуждава, както и останалите хора съвсем съзнателно или да каже истината, да се опита да промени ситуацията в политическата организация и в страната, но не е успял и затова е напуснал с отвращение.

Беновска попита Костадинов дали е щастлив, че има Възраждане, а той отговори потвърдително и обясни, че макар и бавно, макар да има голям отпор срещу тях, клеветнически кампании, медиен чадър и пропагандни кампании, увеличават подкрепата и доверието към партията и все повече стават хората, които разбират, че не може да се разчита на никой друг, освен на нас самите. “Нашата задача е да направим България свободна и независима държава, затова и в момента водим тази кампания за събиране на подписи за референдум срещу въвеждането на еврото, защото запазването на българския лев е последният елемент от запазването на българската независимост. Беновска припомни, че миналата седмица Виктор Папазов, председател на ИК за референдума, е бил в студиото и Беновска се е подписала в подписката в ефир. Костадинов поздрави Беновска за това, че има смелостта да пита българските граждани - нещо, което в България се смята за недопустимо. Беновска сподели, че е гледала как Цветанка Ризова в БТВ и още една водеща от Нова Нюз са отказали да се подпишат, но никой не е разбрал защо. “Те казват, че са за еврото. Добре, пак може да се подпишат, защото на референдума се гласува за лева и против лева. Като сте против лева, гласувайте против, но дайте поне да дадем възможност да могат да бъдат питани българските граждани" коментира Костадинов. От “Беновска пита" излъчиха контактите на хората, които се занимават с референдума и Беновска призова това да се показва и по другите медии. Лидерът на Възраждане подчерта, че останалите отказват да говорят изобщо по тази тема.

“Всички питат къде да се подпишем. Къде могат да разберат хората?" попита Беновска. Костадинов отговори, че има повече от 250 пункта в страната, но в страната има 5250 населени места и само в София има 20 пункта, които се сменят, затова е приложена тази контактна форма, за да може човек да се обади и да попита къде да дойде. Лидерът на Възраждане подчерта, че това е организирано само и единствено от доброволци и в София има мобилни екипи, които звънят от врата на врата. “За разлика от вас, която давате възможност да се изяви тази гражданска инициатива, за което ви благодаря, по другите медии не е така. Там напротив - има заделени 10 милиона лева от Министерство на финансите към една комуникационна стратегия за пропагандиране на еврото. Вчера получихме от 15 регионални управление на образованието в страната, писмо изпратено от министъра на финансите, през Министерство на образованието, да се направят кътове в българските училища и да се пропагандира еврото сред учениците" разказа Костадинов. Той прочете полученото писмо от Ямбол от 19-ти януари 2023 година - “Уважаеми/а г-н/г-жо директор, в министерството на образованието е постъпило писмо с входящ номер 0201 от 13-ти януари 2023 година от г-жа Росица Желева, министър на финансите, относно изпълнение на комуникационната стратегия за информация и публичност на присъединяването на България към Еврозоната. Във връзка с подготовката на плана за реализация на комуникационната стратегия за информация и публичност на присъединяване на България към Еврозоната и с оглед остойностяване на конкретните мерки, моля в срок до 12 часа на 19-ти януари 2023 година да ми предоставите информация относно възможностите за разполагане на информационни материали (плакати, брошури, банери и др., включително и самостоятелно обособени места на територията на вашата институция, съгласно приложения образец). С цел оперативност, моля, да предоставите информацията по електронен път...".

“Държавата ни плаща 10 милиона лева, за да настрои българите срещу собствената им валута" заяви лидерът на Възраждане. Той подчерта, че това писмо е изпратено до всички директори на училища в България. “Ако сега ИК реши да изпрати същото писмо до българските училища, ще бъдем разчекнати. Вчера бившият министър на образованието Сорос Денков обясняваше как влизането на фондация “Заедно в час", “Америка за България", “Отворено общество" в българското образование е едно от най-хубавите неща, които са се случвали, защото по този начин компенсирали липсата на пари в българската образователна система. Когато имаме начело на образователните ведомства хора, които откровено са работели за чужди държави - няма какво да се учудваме, че в един момент стигаме до ситуация, в която децата ни са подлагани на престъпно законно нарушение" коментира Костадинов. Той подчерта, че Възраждане правят национално освободително движение и имат за цел да освободят България от шлаката, мощната агентура, която се е разположила на всички нива в българската обществена система и която унищожава българския народ.

Беновска попита защо са изоставили проблема със соросоидните американски агенти. Костадинов отговори, че техният законопроект дори не е бил вкаран в комисия и за това трябва да бъдат питани ГЕРБ, ПП, ДПС, ДБ, БСП, БВ, които активно защитават чуждите фондации. Костадинов разказа, че в Нова охранителят го е заговорил и е казал, че ще се подпише, макар че сигурно ще го уволнят. Лидерът на Възраждане сподели, че това са моментите, които го правят щастлив, защото един пенсионер, който работи за още някой лев като охранител, е по-смел от журналистка, която взима хиляди левове. “Ние събуждаме вярата на българския народ, че може да има свое собствено самостоятелно бъдеще и затова Възраждане е толкова опасна организация и затова пропагандата срещу нас е толкова силна" подчерта Костадинов.

Беновска попита какво ще правят с NEXO. Костадинов коментира, че ако Възраждане беше получило дарение не от 20 000, а от 2 000 лева от фирма, разследвана от 8 американски щата, щеше да има взрив и арести. Той отбеляза, че има “журналисти", които искат забрана на Възраждане, защото поставя под въпрос геополитическата ориентация на страната, а в България такъв въпрос не може да има. “Нас ни управляват розови фашисти - целият политически елит, включително и Радев. Защо Борисов и Нинова не ни подкрепиха за референдума?" коментира Костадинов. Той обясни, че когато се свика референдум, има един месец кампания и всяка една гражданска или политическа организация може да се регистрира като застъпник на едната или на другата теза и в рамките на тази кампания всяка страна казва своите аргументи и българският народ вече ще може да вземе информирано решение.

Той коментира, че свръхинфлацията не спира и обяснението, което се дава, е че в Хърватия нямало валутен борд, което е глупост. “На вас и на хърватските медии ли да вярвам, или на БНТ, която ми обясни, че няма такова нещо и няма инфлация?" попита Костадинов. Беновска отбеляза, че е получила поне 5 имейла от представителството на ЕК в България на чист български език колко добре върви в Хърватия адаптацията към еврото. Водещата призова Костадинов да попита в НС за тези имейли, както и за изпратените писма до директорите на училищата.

Лидерът на Възраждане отбеляза, че днес в 12 часа има протест пред ЕК, който е във връзка с пребития българин в Охрид. “За какво, по дяволите, ни е членството в ЕС, като се оказва, че нас ни пребиват? Знаете ли какво каза Християн Пендиков декември месец - ако не ни помогнете сега, скоро ще идвате на панихида в Македония. 3 дни преди да бъде пребит, той е подал за пореден път оплакване в полицията. Днес в Македония - пишат, че става въпрос за спречкване и една безобидна свада. Той провокирал другите" подчерта Костадинов. Лидерът на Възраждане подчерта, че големият въпрос е защо правителството в Македония не прави нищо, за да спре това. “Виновен за това, че този наш съгражданин бере душа, е българският политически елит. Миналата година, когато се гласува вдигането на ветото над Македония, ние казахме, че ще започнат да бият българите по улиците. Има го записано в стенограмите на НС. Тогава ни се смееха. Виновен е Христо Иванов, който тогава говореше с френския посланик, за да получи съвети как да получи ветото. Виновен е Бойко Борисов, който се съгласи с този натиск. Виновен е Кирил Петков, защото той директно си беше поел ангажимент да вдигне ветото. Виновни са ДПС и БСП. Целият политически елит носи вина за това" подчерта лидерът на Възраждане.

На въпрос на Беновска за новите избори Костадинов отговори - “Ние не отиваме на избори, за да вземем 10 % и да се включим в управлението" подчерта лидерът на Възраждане, а Беновска го попита дали няма да се изметнат и да станат една номенклатура като всички. “Ако аз исках да има правителство, сега щеше да има. Отдавна вече не е една птичка. Преди 8 години бяхме ИК от 58 души в Плиска. 8 години и половина по-късно на последните избори бяхме 255 000. Сега ще гоним половин милион" каза Костадинов.