Днес няма никакво значение, какво казват социолозите има значение, какво казва българския народ.  Това заяви лидерът на "Възраждане“ д-р Костадин Костадинов, пред медиите във Варна, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Варна. Той посочи, че очаква резултатите тази вечер да са доста по-различни, от тези, които социолозите са обяснявали през изминалия един месец.

"При всички положения резултатите ще са доста по-различни от тези, които ни обясняваха, че ще бъдат. Те винаги са били най-малкото два пъти по-малки или по-големи в зависимост от това кой какво казва, не само за "Възраждане“, но и за други партии“, коментира още Костадинов

На въпрос възможно ли е "Възраждане“ да влезе в коалиция с други политически сили, председателят на партията отговори така:

"В коалиция може да влезем единствено и само с хората, с които се срещах днес по пътя  към изборната секция – с моите съграждани. А що се отнася до това, какво може да се случи, България има два пътя. Единият е да промени своя път на развитие и да има шанс за оцеляване или Бог да пази България ако продължим по същия начин, както в последните 30 години.  

Време е страната ни да започне да взема сама решенията за своята съдба, да е ангажирана само и единствено с българските национални интереси, да поставя интересите на българските граждани над всичко останало и да не допуска по никакъв начин да участва в чужди конфликти за чужда сметка“, каза в заключение Костадинов.

Десислава ВАСИЛЕВА