"Възраждане“  тръгна на тези избори със силна заявка за победа. Това коментира за Радио "Фокус“ – Варна председателят на партията и водач на листата в морската столица д-р Костадин Костадинов. Той очерта  първите действия, които ще бъдат предприети ако Възраждане спечели избори и управлява самостоятелно.

"Първото нещо, което ще направим – буквално в първия ден, в който имаме възможност да управляваме държавата, е да премахнем плана за приемане на еврото. Това е първото и най-спешно действие, което ще предприемем ако управляваме България.  Директно това решение отива в кошчето за боклук и няма да има евро в страната ни", заяви той.

"Второто нещо, което ще направим, е да нормализираме отношенията ни с "Газпром“, за да можем да гарантираме дългосрочните доставки на газ“, заяви Костадинов и подчерта, че евтините енергоносители са в основата на стабилната икономика.  Той посочи, че няма как България да има стабилна икономика ако всеки месец доставките на газ са под въпрос.

"Представете си, че танкерът, с който трябва да ни доставят газ потъне или пък дойде, но се окаже, че не може да бъде разтоварен, примерно заради стачки в пристанищата? Несериозно е да заложим бъдещето на България на подобни временни решения. И както вече казах, това е втората стъпка, която ще предприемем, за да имаме стабилна и успешна икономика“, разясни председателят на Възраждане.

Костадинов подчерта, че решенията, които ще бъдат взети са дългосрочни, с поглед в бъдещето и за десетилетия напред.

"Третата ни стъпка, която също е от изключителна важност,  ще бъде предприета още в първия месец. Ще бъде сформиран екип за предоговаряне на условията за членство на България в ЕС. Това е задължително!

Истината е, че условията, които България трябва да изпълни за членство в Европейския съюз унищожават родната икономика и ни превръщат в суровинен придатък. Краде се българската работна ръка, всичко изтича навън и се оказва, че ние изнасяме умни хора и злато, а внасяме боклук. Това всъщност представлява членството ни в ЕС. И като казвам, че внасяме боклук имам предвид не само в преносен, но и в буквален смисъл“, категоричен бе Костадинов.

Сред другите цели, които са си поставили от "Възраждане“ са прекратяване на договора за американските бази, който е абсолютно неравноправен.

"Решенията не са толкова сложни, но трябва да има воля, за да бъдат взети и приложени“, каза в заключение д-р Костадин Костадинов.

Десислава ВАСИЛЕВА