Дори и да се увеличат наказанията за "каналджиите“, пак ще има такива. Това каза пред журналисти в Народното събрание лидерът на "Възраждане“ Костадин Костадинов, предаде репортер на Агенция "Фокус“. "Дори и да приемем, че ние увеличим наказанията, и смъртно наказание да даваме за "каналджиите", пак ще има такива. Знаете ли защо - защото няма да се прилага. А знаете ли защо няма да се прилага? Защото никой няма доверие и никой няма респект към българската държава", каза Костадинов.

Според Костадинов не е нужна оставката на главния секретар на МВР и на вътрешния министър. "Това, което трябва да се направи, е не да се искат оставки в момента, а да се разположи българската армия по границата,“ смята Костадинов.

Решението е българската войска да бъде разположена по българската граница, да има плътен човешки контрол по границата, 24-часов, както и да се поправи компрометираната ограда, каза Костадинов. Според него всичко останало е четене на безсмислени декларации в парламента и "биене в гърдите".

"Преди две седмици четохме декларация и казахме - изкарайте българската войска по границата, иначе ще започнат да ни стрелят в центъра на столицата. Не ни стрелят, прегазват ни, но и това ще стане", коментира Костадинов. Той зададе въпрос какви допълнителни наказания ще бъдат поискани след две седмици - за хората, които са продали колите на "каналджийте" или за монтьорите, които са сменяли маслата на колите.

В отговор на въпрос, свързан със създаването на комисия за Изборния кодекс, Костадинов каза, че досега не е получил отговор на базата на кой закон или член от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание ще бъде създадена тази комисия. Според него тя дублира дейността на правната комисия. "Правната комисия е взела вече решение, то вече е факт", посочи Костадинов.

"Ако толкова много искат, нека влезе в пленарната зала, нека да не бъде гласувано и да започне отново", добави той.