Дали ще има превъртане на управляващите в тази срамна коалиция ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ, това е големият въпрос. Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Всичко е възможно да се случи, но тук по-скоро отговорът на въпроса го знае американският посланик. В крайна сметка той е човекът, който състави правителството. Това не е правителството на България. Това е правителство на американското посолство, не бива да го забравяме и те не си го и крият, те го казват. Даже включително имаше изказване на представител на ГЕРБ, че това правителство е създадено да помага на Украйна. Щом не може да помага на Украйна, да си подаде оставката. Министър-председателят, известен с прозвището си Сорос-Денков каза същото нещо. “Нас не ни интересува дали българската икономика ще понесе щети от санкции срещу Русия, важното е на Русия да й е зле". Класическо потвърждение на поговорката: “Ще си запаля къщата, за да му изгори на комшията плевнята". Мислите ли, че Русия страда от нашите санкции?", коментира Костадинов.

"Това са неща, които водят единствено и само до унищожаване на българските национални интереси, защото те изискват с Русия да имаме добри приятелски взаимоотношения, партньорски взаимоотношения. Хилядолетни културни връзки, които са градени, които са се изграждали, при това с една от петте велики сили в света, са нещо, което ни е наследство от нашите деди. И тук някакви жалки, съвременни нещастни национални предатели да се гаврят с нашата държава, с нашата история, с нашата култура, това просто не бива да се допуска. Ето, сега ще ви кажа една новина, която не знам дали знаете, като казах “да се гаврят с нашата история". Помните, че когато престъпникът Тагарев беше в САЩ, той заяви там, че трябвало да се предприемат действия да се сменят учебниците в България, за да се изтръгне Русия от тях. И знаете ли, той вече действа в тази посока. Изкарал е една, не мога да кажа точно дали е заповед или е директива, по-скоро е писмо, едно писмо пуснато от Министерството на отбраната до всички общини в България: всички паметници, които са на руски, съветски войници, както и на български партизани да бъдат изкарани от списъка на военните паметници. Това е първа стъпка. Втора стъпка след това е унищожаването им. В Шуменска област вече имаше в следствие на тази директива или на това писмо от Министерството на отбраната, вече имаше съвещание на областната комисия по военните паметници, която взе решение да изключи от списъка на военните паметници на загиналите в Руско-турската освободителна война руски войници. Което означава, че следващата стъпка е твърде вероятно да бъде премахването на тези паметници. Разбирате ли, за какво говорим?", допълни лидерът на "Възраждане".

"Това не е гняв. Тук не говорим за гняв, аз съм абсолютно спокоен като го казвам. Тук говорим за престъпление, към което трябва да има наказание. Затова казвам, че лицето Тагарев е престъпник. Защото това, което извършва той, е престъпление срещу българската история, срещу българската национална памет, срещу българската култура, българския народ, българското национално самосъзнание и българската държава. За това престъпление той трябва да лежи в затвора, това е моето дълбоко вътрешно убеждение", каза още Костадин Костадинов.