"Възраждане" ще се срещне с ГЕРБ-СДС, ако получат покана за среща. Все още обаче такава покана няма. Това каза лидерът на партията Костадин Костадинов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание, предаде репортер на "Фокус".

"Ние ще говорим с всеки, който ни покани, защото в крайна сметка нашите избиратели за това са ни пратили тук. Ние не сме самодоволни и самодостатъчни. Разговаряме с всички, дори и да не уважаваме избраниците, сме длъжни да уважаваме техните избиратели. И точно поради тази причина получим ли покана, ще разговаряме", бе категиричен той.

По думите му Корнелия Нинова не е била права, че преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са били театър, а "удушаване на политическата формация около ПП и "Доносническа България". Костадинов посочи, че скоро коалицията ще бъде на четвърто или пето място. 

"Нима те не са наясно, че техните избиратели са интелигентни, почтени и честни хора, които подкрепиха една формация, която влезе в политическия живот на държавата с амбицията да изчегърта ГЕРБ, да арестува Бойко Борисов и да унищожи корупцията", добави той и сподели, че е погнусен като гражданин.

Костадинов отново изрази готовността на партията си да вземе третия мандат и да предложи състав на кабинет. Той обаче е сигурен, че президентът Радев няма да връчи проучвателния мандат на "Възраждане", тъй като американското посолство реди кабинетите у нас.