Трябва да бъдем българи. Мина време от резултати на изборите. Знайни и незнайни анализатори и доносници на американското посолство започнаха кампания срещу 358 хиляди българи, които бяха обиждани. Това каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов от парламентарната трибуна на откриването на 49-ия парламент, предаде репортер на "Фокус". "А ние искаме само едно - да живеем в свободна България. “ Възраждане" е заплаха за националните предатели", заяви той. 



Най-наглото е, че от 2017 година правителството на САЩ е отделило милиони за насърчаване на антируската пропаганда у нас, заяви Костадинов. "Тези агенти сега наричат нас с обидни епитети. Тези агенти искат да ни няма, целият български народ да го няма.“

"Пратиха ни в парламента, за да не вкараме държава във войната и да защитаваме българския национален интерес", категоричен е Костадинов. По техните приоритети са готови да разговарям с всички партии, увери той. 

Първите две политически сили имат избора - да направят общо правителство и да ги бият избирателите им, или да не правят и да ги бие Американското посолство, заяви Костадинов. "Ако решат да подкрепят мандат на "Възраждане", ще ги бият и избирателите, и посолството на САЩ.“

Готови сме да предложим правителство с политики, но е нужно единство, заяви лидерът на "Възраждане". "Ставаме свидетели на исторически обрат в историята на България. За първи път имаме шанс да редим собственото си правителство, а не от чуждо посолство. Свободата и независимостта на България идва и никой не може да ги спре."

"Няма да позволим тези, които откраднаха на нашите родители, да осквернят бъдещето на нашите деца. Време е пак да почнем да пишем историята си", в заключение каза Костадинов.