Историята не трябва да бъде заличавана и поругавана. Това, което искат да направят съвременните евроатлантици е точно това – да заличат историята, след това да я поругаят и фалшифицират. Това е провокацията, която е планирана в американското посолство, с цел да се предизвика разделение в българското общество. Това каза за "Фокус" лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов във връзка с решението на комисията по култура към Столичния общински съвет – Паметникът на Съветската армия да бъде премахнат.

Относно предложението на Слави Трифонов да се премахне паметникът на Съветската армия и на негово място да се сложи паметник на Хан Аспарух Костадинов коментира: "Няма лошо да има такъв паметник, но защо не го е направим досега. Странно е защо точно паметник на Съветската армия му пречи. За пореден път падат маските на българските политически сили. На 2 април ще има доста изненадващи резултати".

"Ние задаваме логичния въпрос какво прави високопоставен държавен служител. Шеф на фирмата, която брои резултатите, защото ЦИК не го прави това в САЩ по време на предизборна кампания. Той трябва да бъде разследван и уволнен незабавно. Причината за посещението му там е поредна манипулация на вота", допълни Костадинов.